Kozí kaše VÍCEZRNNÁ S BORŮVKAMI

  • První Kozí kaše na trhu – chráněny užitným vzorem.
  • Kladně posouzeno Českou pediatrickou společností.
  • Vyrobeno v Česku.
  • Příjemná chuť.
  • Neobsahuje kravské mléko.
  • S vysokým obsahem vápníku, železa, jódu, vitamínů A, E, C, D a všech vitamínů skupiny B.
  • Zdroj foforu a draslíku.
  • Bez syntetických barviv, aromat a konzervačních látek.

Obilno-mléčná kaše s kojeneckým kozím mlékem VÍCEZRNNÁ S BORŮVKAMI je vhodná od ukončeného 6. měsíce věku, jako součást vyvážené smíšené stravy, která netvoří jediný zdroj výživy kojenců a malých dětí.

Příjemná chuť Kozí kaše je podpořena obsahem významných výživových látek – bílkovin, škrobu, vlákniny, minerálních látek a vitamínů. Zároveň dobře zasytí.

PŠENIČNÁ INSTANTNÍ MOUKA

Obsahuje všechny důležité živiny kromě provitamínu A, vitamínu C a vitamínu B12. Stejně jako všechny potraviny rostlinného původu, má pšenice málo tuku a vápníku, ale obsahuje hodně sacharidů, většinou ve formě škrobových polysacharidů – jen malé procento tvoří jednoduché cukry. Je bohatým zdrojem rostlinných proteinů, z nich především lepková frakce je považována za alergizující složku u citlivých jedinců. Pšeničné potraviny tvoří základ stravy na celém světě, doporučují se v období růstu, při sportu, v těhotenství, během kojení, v období rekonvalescence, neboť jsou skvělým zdrojem energie. Mají – především ty celozrnné – mírně laxativní účinky, protože zrychlují peristaltiku střev. Tím napomáhají v prevenci divertikulózy, hemoroidů a karcinomu tlustého střeva. Základní pšeničná nutritiva jsou bílkoviny, škrobové polysacharidy, vláknina, hořčík, zinek, vitamín B6.

RÝŽOVÁ INSTANTNÍ MOUKA

Je první volbou při zařazování obilovin do jídelníčku kojenců. Představuje významný zdroj energie při vynikající stravitelnosti v důsledku lineární struktury škrobových molekul. Dalšími přednostmi jsou téměř nulové množství tuku a nepřítomnost glutenu – lepku.

JEČNÁ INSTANTNÍ MOUKA

Představuje nutričně cennou složku s vysokým obsahem bílkovin, sacharidů a minerálních látek (významný zdroj fosforu, hořčíku, železa a zinku). Obsahuje lepkové bílkoviny.

ŽITNÁ INSTANTNÍ MOUKA

Žito je svým složením podobné pšenici, má však více proteinů a vlákniny. Obsahuje také hodně polysacharidů, z nichž největší část tvoří škrob. Žitné mouky jsou dobrým zdrojem vitamínů B1, B2, B6, E, niacinu a kyseliny listové. Obsahují velké množství nerozpustných celulózových vláken, která pomáhají změkčovat stolici.

OVESNÁ INSTANTNÍ MOUKA

Ovesná instantní mouka se vyznačuje vysokou nutriční hodnotou díky přirozenému obsahu beta-glukanů, lecitinu a vitamínů skupiny B. Také vysoký obsah bílkovin, nenasycených mastných kyselin a minerálních látek opodstatňuje zařazování ovesných mouk do příkrmů po ukončeném 6. měsíci života. Rozpustná i nerozpustná forma vlákniny instantní ovesné mouky má přímý vliv na podporu trávicích procesů. Zároveň mají dobrý sytící účinek.

BORŮVKY

Jsou vydatným zdrojem antioxidantů, které ničí přebytek volných radikálů v organismu. Obsahují třísloviny a hodně železa a manganu. Borůvky jsou zdrojem mnoha důležitých vitamínů, například vitamínu C, E a beta-karotenu. Mají protizánětlivé účinky, zlepšují zrakové funkce a regulují hladinu cukru v krvi. Doporučují se při průjmech jako přírodní zdroj látek působících při tomto onemocnění.

© GOLDIM 2017 | Created by ATYP 

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace